Csillapítsa ízületi fájdalmát gyógyszerek nélkül

Az ízületi fájdalom típusai

Háromféle típusa létezik: az egyszerű, kopásos és gyulladásos ízületi fájdalom.

  1. Az egyszerű ízületi fájdalom (vagy arthralgia) esetén nincs különösebb elváltozás, pusztán fájdalom jelentkezik például sérülés vagy túlterhelés okán.
  2. A porckopásos ízületi fájdalom (más néven arthrosis) fennállásakor a csont felszínét borító porc egyenetlenné válik, aminek következtében a mozgás nehézkes és fájdalmas lesz. Ennek főbb okai az elhízás, mozgásszegény életmód vagy az ízületek előzetes sérülése, egyoldalú terhelése.
  3. Gyulladásos ízületi fájdalom (vagyis arthritis) esetén pihenés, nyugalom alatt intenzív a fájdalom, ami mozgás hatására csökken. Jellemző tünetei még a duzzanat, vörösség és az ízület melegsége.

Az ízületi fájdalom gyógyszeres kezelése

A csak terhelés közben fellépő fájdalom esetén külsőleg alkalmazható szerek, kenőcsök alkalmazása javasolt a gyógyszeres kezelés helyett.

Az ízületi merevség csökkentésére eredményesen alkalmazható a hialuronsav (ízületi folyadék) és kollagén pótlása, illetve hasznosak lehetnek a különböző porcépítő vitaminok és étrend-kiegészítők is.

Amennyiben már pihenés közben is jelentkezik a fájdalom (tehát gyulladás is fennáll), szükséges lehet a gyulladáscsökkentők és fájdalomcsillapítók bevonása.

Az ízületi fájdalmak gyógyszermentes csillapítása

A gyógyszeres kezelés mellett sokat segíthet a mozgás, fogyás, fizioterápia és a TENS technológián alapuló készülékek alkalmazása.

A rendszeres mozgás javítja az ízületek keringését és erősíti az izmokat, illetve a testsúly rendezésében is nagy szerepet játszik.

A tünetek azonnali csillapításában hasznos módszer a jegelés, meleg terápia (melegítőpalack, melegítőpárna), illetve az ízületek pihentetése.

A vitaminok, étrend-kiegészítők mellett számos gyógynövény, fűszernövény is a segítségünkre lehet. Említésre méltó a kurkuma, amit már évszázadok óta használnak gyógyító hatása miatt. Az ízületi problémák kezelése során kihasználhatjuk azt az előnyét, hogy támogatja a kollagén-termelődést és hatékonyan csökkenti a gyulladást.

TENS technológia a hatékony, személyre szabott kezelésért

Az ízületi elváltozások legfőbb tünete a fájdalom, ami korlátozhatja a beteg mozgását. A mozgáshiány hatására az izmok merevvé válnak és elgyengülnek, amitől csak még rosszabb lesz a helyzet és a fájdalom sem múlik el.

A legtöbb ember azonnal fájdalomcsillapítóhoz, izomlazítóhoz, kenőcsökhöz fordul, esetleg fizioterápiát vagy gyógytornát alkalmaz.

Ha nem szeretnénk a gyógyszerek mellékhatásaitól szenvedni és előnyben részesítjük a természetes, gyógyszermentes fájdalomcsillapító megoldásokat, a TENS készülékek tökéletes alternatívát nyújtanak az ízületi betegség kezelésére.

Rendszeres használatukkal, mindössze 15 perces kezeléssel hosszú órákra megszüntethetjük a fájdalmat. Sőt mi több, a fizioterápiás kezelés hatékonyságát is megnövelhetjük.

Az OMRON E3 Intense készülék 6 állítható programmal és 3 masszázsprogrammal, illetve 15 intenzitásfokozottal teszi lehetővé az ízületi fájdalomban szenvedő beteg személyre szabott kezelését.

One Reply to “Csillapítsa ízületi fájdalmát gyógyszerek nélkül”

Comments are closed.